lördag 30 augusti 2014

Hembakat

Nästa lördag, den 6 september, ska ena dottern stå med sin klass på Husbyfjöls marknad i Borensberg och sälja hembakat och lite annat. 

Så nu har vi bakat. Och lite trevlig paketering skadar väl inte? Alltid kanske det lockar någon att välja vårt i stället för någon annan klass? På baksidan av etiketten finns innehållsförteckning. 

Polkagrisbiscottin är hämtad ur Söta Saker och den har jag bloggat om tidigare. Fantastiskt goda! Mintchokladbiscottin är samma grundrecept men hackad mintchoklad och lite pepparmintsarom istället för polkagrisarna. Receptet på Kolakakor är hämtat ur A Piece Of Cake. 














torsdag 28 augusti 2014

Fynd!

Jag älskar att fynda! Ja, vem gör inte det? Bäst är loppisfynd. Det är nåt visst.

Sedan en tid tillbaka är jag med i en lokal loppisgrupp på Facebook. Här har jag både köpt och sålt grejer. Mest köpt... ;)

Senaste fyndet är en hög och rejäl lampfot i trä. För femtio kronor! Skärmen fanns redan i gömmorna och kommer från det stora blågula varuhuset. 

Helt perfekt på symaskinsbordet i hallen som saknat en myslampa. 


















onsdag 27 augusti 2014

Dagens bästa stund

Jag har ett ganska stort behov av att vara själv. Samtidigt som jag också tycker om att vara med andra människor. Bäst är det när man kan kombinera det och få lite av varje. 

Men efter en hektisk dag är det otroligt skönt att sjunka ner i tv-soffan i lugn och ro, när barnen lagt sig. En god kopp te och kanske nåt gott att tugga på. Lite tända ljus. Spelar inte så stor roll vad det är på tv. En tidning att bläddra i. Lite wordfeud på mobilen för att varva ner. 

Så går det en timme eller två och sen är det dags att sova!








söndag 24 augusti 2014

Skogens guld

Häromdagen unnade jag mig en riktig långtur i skogen. Jag tog lite ledigt medan barnen var i skolan och gav mig av.

Jag är helt värdelös på att hitta svamp. Jag kan hitta ett par-tre stycken kantareller men inte mer. Det innebär ju att jag är på rätt sorts mark men ändå hittar jag inte de här kvadratmeterstora guldgruvorna som folk pratar om. 

Nu tänkte jag se om det fanns blåbär kvar så det var mest därför jag gav mig av. 

Första stället var det helt tomt. Jag gick över ett ganska stort område och det fanns inte ett bär. Helt renplockat. Inga blåbär och inga lingon. 

Men så fortsatte jag fram längs ett hygge och där i kanten var det plötsligt helt rött. Jag har aldrig sett så mycket lingon i hela mitt liv! Förutom på torget då... ;)

Jag plockade ett par deciliter på nolltid. Sen satte jag mig på en stubbe och fikade lite. Och sittande på stubben kunde jag sträcka mig runt och plocka ytterligare ett par deciliter, utan att resa på rumpan! Det fanns så mycket att jag inte hade haft en chans att kunna plocka allt ens om jag velat. Nu blev det 700 gram och en finfin födelsedagspresent till min pappa när det väl var rensat och klart. 





Lite längre bort hittade jag äntligen ett kantarellställe. Men naturligtvis hade ju någon varit där före mig. De var så små och ynkliga. De minsta lämnade jag kvar på tillväxt. Man behöver ju inte lägga dem så tätt så jag fick det att räcka till en hel macka. Och smaken var fantastisk!

Längre fram hittade jag även blåbär. Inte så gott om det men det fanns ändå mer än jag orkade plocka här också. Så det blev tre små påsar i frysen och en portion till mig att njuta av. 

För det är jag värd!








måndag 18 augusti 2014

Tovade väskor

Mitt märke "Nytt & Nött" handlar ju om att återbruka, ändra och återanvända, till stor del.

Självklart syr jag nytt av bara nya tyger, som grytlapparna jag visade här om dagen. Men det är allra roligast när man kan få ihop gammalt och nytt och använda t ex gamla spetsar från trasiga örngott, monogram från utslitna handdukar och liknande, som det du ser i blogghuvudet. Sådant gör jag gärna på beställning om du har något trasigt som du ändå vill ta till vara på. 

Jag har gjort några väskor som kombinerar nytt och gammalt. Själva väskorna är köpta på rea hos en av de stora hobbyleverantörerna. Sen har jag sytt på diverse utsmyckning i form av gamla knappar och band, spetsar och gamla virkade dukar, antingen fyndade på loppis eller ur släktingars gömmor. 

Först syns framsidan och sedan baksidan på samma väska. Stor rundad väska 200 kronor och liten rektangulär 175 kronor. Grunden här är en tovad väska som har foder och dragkedjestängning med en fin liten tovas boll att dra i. 

Sist syns två små väskor av papperssnöre med dekor av gamla knappar och band. De har knäppning av sidenband och passar små söta prinsessor. Eller varför inte som en kul aftonväska en utekväll? Du blir garanterat ensam! :) De två rosa kostar 125 kronor. 

Ber om ursäkt för den usla kvalitén på den sista bilden...





















söndag 17 augusti 2014

Äntligen sytt!

Äntligen har jag haft tid att sitta några timmar vid symaskinen. Ett par rödvita grytlappar blev resultatet. Tror de tog tre eller fyra timmar så det är ingen vidare timlön... Men ganska avkopplande sysselsättning!

Lite bilder från arbetets gång, nålat, quiltat, hank och knapp och så det färdiga resultatet. Kommer finnas till salu på höstmarknaden i Klockrikegården i slutet av september. Eller redan nu om nån vill!












Små och stora blommor

Jag köpte en bukett Gladiolus (Glamini) här om dagen. De var på extrapris och såg riktigt fina ut. Annars bär det emot lite att köpa blommor när det fortfarande finns att plocka in.

De här hade ganska korta stjälkar i förhållande till var blommorna började, så det var en del knoppar som jag fick dra bort, för att de annars skulle hamnat under vatten. Synd att kasta dem!

Och de har klarat sig fint i sitt lilla snapsglas och har slagit ut ordentligt. En perfekt liten bukett till matbordet!