onsdag 9 juli 2014

Saft på gång!

Idag blev det äntligen av att plocka Älggräs för att göra årets godaste saft. Jag har tänkt att göra det i nån vecka nu men det blir som bekant inte alltid som man tänkt sig. Men idag så!

Recept tror jag att jag la upp förra året, ungefär så här dags. Annars finns det på Google eller så tar du ett flädersaftrecept, det gjorde jag i år, för jag orkade inte leta efter mitt recept...

Glöm inte att skölja blommorna så noga det går. Det brukar gömma sig en hel del kryp där. De som inte går att skölja bort får man fiska upp. 

Plocka heller inte närmast vägkanten. Man vet inte hur mycket gift som samlas i växterna och det är ju dumt att chansa!

Och använd gärna ekologiska citroner eftersom även skalet ska användas. 

Om 3-4 dagar blir det provsmakning!2 kommentarer:

 1. Saft på älggräs??? Det har jag aldrig hört talas om eller trodde att man kunde göra! Hur smakar det? Nu är jag jättenyfiken! Ser också att du skalat citronerna och har skalet för sig! Är det av någon särskild anledning?
  Och ja, jag håller med om att provocera och göra annorlunda saker är roligt så kör på med din docka! Den är faktiskt riktigt läcker ( i läskigheten ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågar du mig så är Älggrässaften ännu godare än flädersaften. Den kan ju ha en viss "stickighet" eller "fränhet" som jag tycker älggräset saknar. Annars är de rätt lika. I ett blindtest skulle jag säkert inte känna skillnad... Anledningen till att man skalar citronerna är att man inte vill ha med det vita, som lätt blir beskt. Och beskt är oftast inte gott.
   Dockan kommer säkert finns kvar länge, i någon form. ;) / Ica

   Radera