lördag 9 augusti 2014

Mitt blågrå bord

Jag har ett gammalt, slitet, blågrått bord framför fönstret i mitt vardagsrum. Ett äkta shabby-chic-bord, om man så vill.

Det stod i "slänghögen" när min mormor flyttade från sitt hus häromåret. Och jag är så glad att jag kunde rädda det för jag älskar verkligen patinan i bordet! Massor med fläckar som har en historia att berätta. 

Här brukar jag ha lite olika saker som jag gillar. För det mesta ungefär samma men med lite variation ibland: kanske lite blommor i en vas, kanske lite andra böcker. Och till jul blir det naturligtvis nåt helt annat. 

Just nu är jag mest nöjd med lyktan till vänster som jag fyndat i en loppisgrupp på Facebook och med arrangemanget under glaskupan, som övriga familjen avskyr... Det är ett huvud från en gammal porslinsdocka som har tappat sina ögon och så några rosor gjorda av gammalt gulnat notpappar och så en vacker spets handvirkad av Moster Märta. 

Böckerna är valda med tanke på att de är blågrå och matchar bordet och zinkprodukterna fint. Plus att de är vackra både till form och innehåll. 

Nästa vecka kanske det ser annorlunda ut, men så här ser det ut just nu!


2 kommentarer:

  1. Så fint du gjort! Jag håller förstås lite med din övriga familj men jag gillar verkligen notrosorna! Har du gjort dem? Och kupan också förstås....det är dockan som är lite otäck men jag förstår att du gillar den..den är väldigt speciell!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, rosorna har jag gjort. Maken rensade i ett uthus och hittade en massa gamla gulnade notpapper som han tyckte att man kunde pyssla av. De var för gamla för att sälja. Tanken var att vi skulle göra en bukett med not-rosor till min svåger som var musiker och gick bort i cancer alldeles för tidigt. Men pappret var så skört så det gick dåligt. Men ett par rosor blev det i alla fall och de pryder nu sin plats. Ja, jag vet att dockan är lite läskig. Men det är ganska kul att vara lite provocerande också. Om allt bara vore tillrättalagt och vackert skulle det ju vara urtråkigt! Om du frågar mig... ;) / Ica

      Radera