fredag 13 februari 2015

Tecknade katter

Jag har börjat teckna lite efter nyår igen, efter ett uppehåll på flera år. Jag testar mig fram lite med nya motiv och olika tekniker. Katter är något jag gjort förut och den här modellen med kramgo tjock mage tycker jag om, både i verkligheten och som tecknad variant. 

Så här om kvällen blev två katter till i skissboken, en blå med prickar och en röd med ränder. Jag har funderat lite på vad man kan göra med dem. Och antingen kan man ju använda dem som de är, som mönster på tyg eller papper, eller så bygger man vidare på motivet och skapar konst av det genom att teckna världar och situationer med katterna i. 

Vi får se vad det kan bli framöver. 

Idag plockade jag i alla fall in katterna i Photoshop och snyggade till dem lite grann, men det är lite av ett hastverk. Ska det produceras nåt riktigt får jag nog göra om processen igen. 

Efter Photoshop hamnade de i InDesign och duplicerades och spreds ut som ett mönster. Och sen fick det bli ett kort av det hela. Som ska ges till sju veckor gamla Juno som vi träffar för första gången ikväll. 

Då kan det väl passa med lite kramgoa katter med tjock och fluffig mage?


2 kommentarer:

  1. Vilket fint kort och så tjusigt det blev när det blev flera så där.

    SvaraRadera