onsdag 6 april 2016

Blommor i hallen


Jag älskar färska blommor och unnar mig gärna tulpaner den här säsongen. Men det är sällan jag unnar mig dyra färdiga buketter från blomsteraffären utan oftast de billigaste från mataffären tills man kan plocka själv i trädgården eller ute i naturen. 

Men det finns lite knep för att njuta av mataffärens blommor och få dem att se lite mer ut. 
Ett kan vara att blanda buketten med några kvistar från trädgården eller från någon krukväxt, t ex murgröna eller något annat grönt. Eller lite blåbärsris. Men för att plocka kvistar behöver man markägarens tillstånd. 
Här unnade jag mig två sorters blommor, gamla hederliga nejlikor och tulpaner. Tillsammans ser det lyxigt och härligt ut! Men lite grönt i hade kompletterat ännu bättre. 
Hallen är ett väldigt bra ställe att placera sin finaste blombukett. Man får något fint att fästa blicken på så fort man kommer in och som flyttar fokus från högar med skor och väskor. Man passerar ju också hallen många gånger per dag och kan njuta av dem ofta. Sen kan man så klart flytta med sig blommorna till matbordet när det är dags att äta! Men göm inte undan dina blommor i köket hela tiden. 

Låt hallen få blomma!

2 kommentarer:

 1. Vilken vansinnigt vacker tulpan!! Ja hela buketten är fantastisk!

  Ang. Novemberkaktusar så har jag personligen inte varit med om att en kaktus har bytt färg. Jag tror inte heller att de är färgade/blekta i affären utan det är helt enkelt så att just den du hade var framodlad av två sorter och inte tillräckligt testad för att se om den behöll sin färg. Odlare är ute efter att få ut nya färger hela tiden och hoppar i bland över att göra alla dessa tester som egentligen ska till och missar man det kan en växt helt enkelt återgå till förälderns färg. Hoppas du förstår vad jag menar för det var inte särskilt bra förklarat och inte med fackspråk för jag har helt tappat språket just för tillfället men har du några frågor får du återkomma! :)
  Den jag har är den vitaste jag har sett faktiskt. Den har som du ser bara ytterst lite rosa i botten. Tror inte att det finns riktigt helvit men det ska jag låta vara osagt!

  Men ljusrosa är väldigt fint det också, eller hur? :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det är nog så att den har återgått till sin ursprungsfärg. Just novemberkaktusar kan jag inte mycket om men det gäller ju många andra växter så det är ju inte otroligt.
   Den här tulpansorten var otroligt vacker och blommade länge. Jag gillar när de hinner slå ut ordentligt och inte bara "torkar in" som de enkla ofta gör. De dubbla upplever jag mer hållbara. Men med en billig bukett från mataffären är det mest tur och den här var så! / Ica

   Radera