tisdag 5 april 2016

Lagat väskor

Idag är jag hemma och är sjuk. Lite rastlös men för trött för att göra något stort. 

Jag letade i mina gömmor efter en gammal väska som jag tänkt brodera lite på. Inget jag är bra på men jag tänkte testa lite på mitt eget sätt. Nu hittade jag inte den väska jag tänkt, men jag hittade två andra väskor som legat trasiga i flera år, så det fick bli lite lagning istället, samtidigt som jag tittade på Sherlock på Netflix. Trevlig sysselsättning!

Den gröna väskan är ett billigt och mycket trevligt fynd från hm. Jag har använt den en hel del. Den är gjord av en sorts papperssnöre så den är inte så tålig mot väder och vind. Alla fyra handtagen var mer eller mindre av. 

Tidigare har jag lagat med papperssnöre och broderigarn men det har ju inte hållt så länge så nu bestämde jag mig för att slå på stort med vaxat lingarn. Jag hade fem olika färger men naturligtvis inget grönt. Det bruna går i alla fall i samma ton som läderhandtagen så den färgen fick det bli. Alla fyra handtagen blev förstärkta och baksidan fick en liten lagning med vitt. 

Nu funkar den ett tag till!


Nästa väska på tur var en svart handväska jag köpte på Åhléns för kanske tio år sedan. Mycket lite använd då låset gick sönder nästan med en gång.

Först hade jag trott att det bara var att slå ihop låset med en hammare, men så enkelt var det inte. Två skruvar var lösa så en fjäder hade lossnar och stack ut och det var därför låsproppen inte åkte tillbaka upp och höll locket på plats. Så jag fick sprätta upp en decimeter av fodret så jag kunde peta bort låset och skruva isär det. Då var det lätt att få de två små fjädrarna på plats, skruva ihop det, sätta det på plats och sedan sy ihop fodret igen. 

Nu funkar väskan perfekt och det enda som syns är en lite fulare söm än innan. Man är ju ingen sömmerska! 

Tror det tog mellan en kvart och en halvtimme att laga väskan. Efter typ tio års väntan... Men jag var väl inte redo förrän nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar