Nu är det hög tid att skörda lavendel och göra något av den. I år har jag så mycket att jag kan slösa med den. Det känns underbart! Och mer kommer det bli nästa år om mina små plantor tar sig. Det ser lovande ut, än så länge.
Igår skördade jag ett stort fång. Det räckte till en liten krans. Jag provade ett nytt grepp, och flätade ihop den. Det blev inte så jättebra, så nästa gång får det nog bli en traditionellt bunden krans.
Det räckte också till en bukett, som det eventuellt kan bli något annat av när den väl torkat. Eller så får den hänga kvar precis som den är.
Sen provade jag något nytt: Lavendelsocker. Det har jag aldrig gjort förut. Men jag har hört att det ska vara gott på pannkakor, fil, jordgubbar, glass, etc. Jag är också sugen på att göra Lavendelsirap som jag hittade på en blogg häromsistens. Ska bara lyckas hitta det igen...
Hittade ett recept på lavendelskorpor, där man använder just lavendelsocker. Tänkte prova det längre fram i sommar.
SvaraRadera/S.
Har också tänkt göra lavendelskorpor. Du får gärna lägga upp en länk på receptet om du vill. Ifall det är ett bra recept. /Ica
RaderaHar inte provat att baka dem än med receptet kommer från Rosendals trädgårdar. Har du boken annars kan jag skicka över receptet.
SvaraRaderaDe flesta av deras recept brukar vara väldigt bra.
Har inte deras bok så du får gärna skicka mig receptet. /Ica
Radera