måndag 21 januari 2013

Nytt år - nya projekt!

Har legat lite lågt med bloggandet ett tag. Jag har svårt att få ihop min tid med min vilja. Jag vill blogga om så enormt mycket saker och har väldigt mycket idéer. Men så räcker inte tiden till allt och ibland får jag ställa mig frågan: Ska jag verkligen ta tiden till att blogga om det jag har gjort eller ska jag leva och göra och uppleva något nytt? Så oftast väljer jag att uppleva och leva istället. Men ibland räcker tiden, energin och inspirationen till alltihop och då kan jag dela med mig till er!

Ett litet tips om man vill följa en blogg men inte vill klicka in i onödan och riskera att favoritbloggarna inte blivit uppdaterade och så kanske man tröttnar och inte orkar klicka in där igen: Följ bloggen med hjälp av "Bloglovin" eller nån annan tjänst. Där klickar man enkelt i vilka bloggar man vill följa. Man kan få förslag eller söka sina egna bloggar. Man kan också kategorisera dem efter olika ämnen, typ pyssel, inredning, livsstil, foto, bakning, osv. Eller cykel, träning eller vilken typ av bloggar man nu följer... Så får man ett mail varje dag med de bloggar som uppdaterats sen sist och kan välja att bara klicka in på dem. Sparar tid om det är många bloggar man följer och är speciellt bra om man följer några bloggar (som den här) som inte uppdateras så regelbundet. Det finns många olika tjänster, men jag använder mig av Bloglovin så det är den enda jag har koll på.

Nu i januari har jag bestämt mig för att börja sy lite igen. Maken plockade bort julgardinerna i vardagsrummet utan att kolla av om vi hade något att sätta upp. Och det hade vi ju inte. Oj, vad tomt det blev utan de rödvitrutiga, ombonade som vi hade till jul. Men de kan man ju inte ha året om. Inte där i alla fall! Vi ska ha andra gardiner, som vi har haft färdiga till två fönster och tyg köpt till två fönster sen vi flyttade in för snart tio år sedan. En del projekt går väldigt sakta...

Så plockade jag in symaskinen i finrummet där det är lite bättre med plats för att sy stora saker än i min lilla syhörna. Och så har jag ingen passande tråd hemma! Så då blev det lite grytlappar istället. Vilket ju alltid är roligt.

Den här gången gav jag mig på något som jag aldrig har provat förut: Bandkantning. Det är inte lätt när man inte har sådana där specialpressarfötter och andra hjälpmedel som finns till nya, fina masikner. Men med lite tålamod och mycket prövning så gick det till slut ganska bra och jag fick ihop två fina par grytlappar som båda blev sålda direkt. Men vill nån mer ha så gör jag gärna fler lika eller liknande på beställning. Grytlappar är roligt! Och jag älskar cupcaketyget i mitten. Alla tygerna kommer från Olsons tyger. Utom gardintyget som skymtar underst i högen.

Ps. 120 kronor per par kostar de om någon är intresserad.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar