fredag 6 december 2013

Julmarknad 2014

På söndag den 8 december är det dags för Julmarknad i Borensberg och jag ska vara med för första gången. Det ska bli spännande! Marknaden är utomhus i centrala Borensberg och jag hoppas att det inte blir smällkallt. Men det är väl bara att pälsa på sig i så fall. :)

Förutom marknadsstånd kommer det att vara tipspromenad, de flesta affärer har öppet och det är en Julkortege från en ridskola. Och en ganska känd konferencier. Det ska bli jättespännande att vara med och jag hoppas på mycket folk! Och att många vill handla av mig...

Här är en del av det jag har förberett och ska ha med mig:


Lite julgranshängen gjorda i lufttorkad lera. Kavlad och med präglat mönster och tryckt text. En del går att använda året om på t ex en krok eller ett handtag. Rödvita snören eller vita "sidenband". Från 10 kronor styck eller 5 för 40 kronor.

En del hängen funkar till adventssljusen. Här är en fyrpack med blockljus och sifferhängen med rödvitasnören.


Lite rödvita lavendelhjärtan med fyllning av vadd och lite ris som gör det till ett kramvänligt antistresshjärta. Doften av lavendel är rogivande och avslappnande.


Värme-hjärtan i rödvita tyger. Fyllda med hel vete. En del har lavendeldoft och kan användas på ömmande leder och muskler eller på onda små magar. En del är utan doft och kan med fördel användas i brödkorgen för att hålla nybakade frallor varma. (Bilden är från min butik där de hänger tillsammans med barnböcker med julpyssel.) De flesta hjärtana kostar 50 kronor. Med spetsar och monogram är de lite dyrare.En bild från min butik med lite ljuslyktor och tändsticksaskar i väntan på att packas ner inför marknaden. Det runda med tomtar är kapsylöppnare.


Lite julkort i min egen design och tillverkning. Det finns både enkla kort med vykortslinjer och dubbla med kuvert och gott om plats att skriva i. 7 olika motiv har jag med mig. Enkla kort 2 kronor och dubbla med kuvert 5 kronor.

Ytterligare en bild från butiken. Här syns lite fler lavendelhjärtan, några stora och små ståltrådsänglar och lite annat pynt. Ståltrådsänglarna gör jag inte själv men de har jag med mig till marknaden och de är väldigt populära. Bra presenter och kan hänga framme året runt. Priser från 50 för de små till 200 kronor för de jättestora.

Sen har jag med mig gammaldags strutar med underbart god chokladkola. Seg och härlig med massor av socker i... De gick åt som smör förra gången och jag ska se om jag hinner göra ytterligare en sats under morgondagen. Annars blir det först till kvarn...

Och så har jag naturligtvis med mig mina pappersstjärnor, vikta av pappersremsor. Både stora och små. Mest vita, men en del andra färger finns också i korgarna.

Hoppas vi ses på söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar