lördag 1 november 2014

Halloween

Vi firar inte Halloween speciellt mycket här hemma. Förra året hade vi en liten fest med lite spök- och äckeltema. Mysigt men inget som måste göras varje år. Men då tillverkades en del pynt, av papper, billigt och snabbt. Lite spöken, pumpor och fladdermöss som hängdes upp här och var. I skolan tillverkas det också en del, dottern har bland annat tovat en pumpa, en fladdermus och en spindel. 

I år blev det ingen fest. Och vi äter inte godis i år så vi hade inget att bjuda på till dem som gick bus eller godis. 

En bra idé att lära barnen är för det första att man bara går den 31 oktober. Vilken veckodag det än är. Av respekt till dem som firar allhelgona och vill minnas sina nära och kära i lugn och ro. Dessutom finns det en tradition att man bara ringer på hos dem som pyntat trappen med en pumpa. En bra grej att ta efter! Och personligen tycker jag att man bara ringer på hos dem man känner. Annars liknar det tiggeri. Och det är likadant för påskkärringar. 

Lite halloweenfint har vi det här i hallen just nu. Enda stället som är pyntat. 

Den stora pumpalyktan har dottern köpt på loppis. Hon som även tovat. Spökena är hemgjorda av papper. De orange ljusglasen fyndade vi på IKEA här om dagen för 6 kronor styck. Ett riktigt fynd!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar