måndag 19 augusti 2013

Pärlpyssel

Ibland pysslas det så det står härliga till i det här huset! Och det är extra roligt när det är nån annan än jag som sätter igång med pysslet. Så var det nu.

Dottern läste i KP (Kamratposten) om ett enkelt sätt att piffa hörlurs- eller laddarsladden till mobilen. Det är inte bara för att det är snyggt utan det gör det också lättare att hitta sina egna sladdar om man brukar ladda ihop med andra i t ex skolan.

Man behöver en lagom tjock sladd och ett gäng klassiska pärlplattepärlor. Och så rätt mycket tid och tålamod. Men särskilt svårt är det inte.

Man skär eller klipper ett snitt i pärlan (I KP stod det att man kunde klippa med nagelklippare. Det krävde tre-fyra klipp per pärla och blev lite snett och vint. Vi tog en skalpell och då blev det ett rakt snitt i varje, men det kräver lite vuxenhjälp.) och trär helt enkelt på den på sladden. I den ordning och det mönster man själv vill. Eller helt slumpartat om man föredrar det. Snyggast tycker jag att det bli om man försöker få alla pärlskarvar på samma sida av sladden.

Här är Signes variant till piffning av syrrans laddarsladd:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar