söndag 10 augusti 2014

Veckans blombukett

Länge sen det dök upp några blommor här i bloggen. Och det beror mest på att det varit ganska dåligt med blommor överhuvudtaget, på grund av det extremt torra vädret i juli. 

Visst har det gått att hitta en del blommor, men allt har blommat över mycket snabbare än vanligt och det har inte heller blommat lika rikligt. Och då känns det liksom inte okej att plocka in några stora buketter att frossa i och njuta av. 

Men häromdagen tog jag en promenad och såg att både Vitmåra, Rödklöver och Rölleka blommar om för säkert tredje gången den här sommaren och då kom lusten till blombuketter tillbaka!

En ganska liten och lågmäld bukett fick det bli, kompletterad med några små bolltistlar från trädgården. Att de är lite mindre beror på att det är den andra eller till och med tredje blomman som kommer på varje stjälk. De blir inte lika stora som den första. Men minst lika vackra!

En liten bukett är ofta mer lättplacerad än en stor och lite vräkig. Den passar på soffbordet, matbordet, hallbyrån, nattduksbordet eller var helst du nu behöver lite vackert att titta på. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar