fredag 1 juni 2012

Lite papperspyssel i regnet

En dag som den här - när regnet strilar ner i strida strömmar från aldrig klarnade blå himmel - passar det utmärkt att sitta inne och pyssla lite. Eller ta det framför TV:n en kväll. Eller vid nåt annat tillfälle när du har en stund över.
Jag har stansat ut små hjärtan och blommor och satt häftkuddar på baksidan. Sen har jag lagt dem i en egenhändigt vikt pappask (som viks av ett kvadratiskt vanligt papper enligt klassisk origami). Så har man färdiga dekorationer att plocka fram när det är dags att slå in paket eller göra nåt fint till en värd/värdinna när man är bortbjuden. Några små hjärtan och lite snöre kan förgylla vilken noblesseask som helst... Eller sätt dem utanpå det tråkiga kuvertet med de så populära biopresentkorten. Desstuom är dekorationerna ganska roliga att göra.

Om man inte har olika figurstansar kan man istället klippa blommor och hjärtan ut mönstrat papper. (Exempel på det är de som sitter ovanpå det gröna locket.) Gärna av lite stadigare papper. Skriv ut själv från datorn eller be en kopieringsfirma om hjälp om du inte köper färdiga mönstrade scrapbookingark.
Tags (hängande presentetiketter) är också bra att klippa några i förväg och ha att knyta fast på paket, buketter, flaskor och liknande. Gör gärna även hålet i förväg med en håltång, hålslag eller kanske en syl, sax eller spik. Gör ett litet lager i olika färger så finns det alltid nåt passande.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar