måndag 3 december 2012

Adventsfint i thé-hyllan

Jag har en liten fascination för vackra plåtburkar. Gärna gamla och gärna varumärkesburkar. Jag har en liten fascination för théer också ska väl nämnas i sammanhanget.

I köket har vi en vacker hylla till just théer och lite frukostflingor och sånt, som min svärfar tillverkat. När vi fick den för sisådär 10-12 år sen så kunde vi inte bestämma vilken färg den skulle ha och var den skulle hänga permanent, så vi grundmålade den bara. För mer än tio år sen... Den är i starkt behov av ommålning eller färdigmålning, eller så kan man välja att se den som shabby-chic... ;)

Häromåret vid advents-/julpyntningen tyckte min make att det var dags att "pynta" lite även i den nämnda hyllan, så då bytte han alla burkar mot röda eller julmönstrade. Ja, sen har det blivit en tradition. Nuförtiden är dock merparten av burkarna röda eller rödvita året om, även om ett antal blåmönstrade också brukar finnas, så det är inte så många att byta. Men städningen/pyntningen och bytet det blir också ett tillfälle att gå igenom och se vilka théer som är äldst och borde drickas upp först. Så nu är det tillfixat och fint även i théhyllan. Det är väl egentligen bara O'boy-burken som borde bytas men ibland får faktiskt funktion gå före estetik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar