onsdag 27 november 2013

Hemma hos S – Del 2

Sanna, som jag skrev om i förra inlägget, har en fantastisk känsla för färg och form och inreder gärna med gamla saker. Hon har ett otroligt mysigt hem! Jag skriver hon, för jag tror faktiskt inte att hennes sambo har så mycket att säga till om här... ;)

I Sannas hem finns det gott om små stillében och inget verkar vara lämnat åt slumpen. Redan i hallen möts man av vackra saker i form av en gammal sockerlåda som får agera pidestal åt ett vackert arrangemang.Och var helst man tittar är det fyllt av vackra saker. Och inget känns konstigt, eftersom de flesta sakerna fått en funktion, mitt i allt det vackra. Samlingen med silversaker i fönstret står t ex inte tomma och samlar damm utan här är det planterat en vacker grupp i "mosters gamla silverskål". Mycket snyggt!Och samlingen med gamla mått har också fått bli blomkrukor. Inte alla, det skulle kanske varit lite för mycket. Allt är bara så där lagom.


En vacker låda med några spetsar i känns helt naturligt här.Och att lägga gamla böcker på fönsterbrädan för att lyfta någon av krukväxterna är ganska smart idé, lätt att ta efter. På så sätt blir det lite osymmetriskt och lite mer spännande. Gamla böcker är billigt att fynda på loppis och i antikvariat, om man inte har några i de egna gömmorna.


Sannans arbetsrum är som en dröm. En vacker tapet. Men det slutar ju inte där. Naturligtvis är tidskriftsamlarna tapetserade med samma blommor för att matcha. Och bakom dem är inte väggen tapetserad, för det kunde blivit för mycket. Lampskärmarna är uppiffade med lite spetsar och blommor. Enkelt och trivsamt.I sovrummet finns en mysig hörna.


Och i en liten "smatt" bredvid trappen i hallen på övervåningen har en gammal kommod fått ta plats. Med tillhörande attiraljer och handdukar med vackra, broderade monogram.


I matrummet klassiska tallrikar på väggen.


Och i köket en fantastisk hyllvägg med mycket vackert och praktiskt att titta på. För här är minsann inte bara "tittgodis" utan sakerna används också. Här finns kokböcker, porslin, téer och mycket annat. Lätt åtkomligt. Och används det ofta hinner det inte samla damm.Ett av mina favoritutrymmen är Sannas fantastiska toalett. Det lilla utrymmet är en klassisk, halvtråkig gästtoalett, med vitt standardkakel halvvägs upp på väggarna. Ganska litet och ganska tråkigt i sig. Men här har man tagit ut svängarna rejält: väggen ovanför kaklet är målad i guld! Och en spegel med rejäl guldram sitter ovanför handfatet. Och en kristallkrona i taket. En toalett värdig en kung eller drottning! Tyvärr ville inte min lilla dåliga kamera få med det här på bild. Blixtbelysning och guldreflexer funkade inte så bra men det kanske jag kan få till nästa gång. Så länge får ni föreställa er det med er fantasti, eller klicka in här och se Sannas egna bilder.

Ja, det här hemmet är fullt av vackra saker att upptäcka. Jag hoppas jag får komma tillbaka fler gånger. Tack för besöket för den här gången, bästa Sanna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar