måndag 25 november 2013

Polka-present

Jag har visat den förut vid något tillfälle men den tål att tipsas om igen: Denna billiga, smarta och snygga presentförpackning med oändliga variationsmöjligheter!

Utgångspunkten är en urdiskad juice- eller mjölkförpackning som skärs av i lämplig höjd. Storlek och höjd beror på vad du ska fylla den med.

Förpackningen kläs med valfritt papper, det är lättare än att måla den. Ett permanent spraylim är enkelt att använda och fäster bra, men även tapetlim/bårdlim eller möjligen limstift går att använda. Sedan är det fritt fram att dekorera med pappersklipp, foton, pärlor, brads, paljetter, band, spetsar... Stilen är valfri och kombinationsmöjligheterna obegränsade. Skriv ut bilder från nätet eller klipp ur tidningar eller köp i hobbyaffärer, allt för att anpassa den till mottagaren så mycket du vill. Vad sägs om en godisfylld Hello-kitty-korg till barnkalaset? Eller en röd-vit korg fylld med julkola till glöggfesten? Eller en...?

Handtaget görs genom att man trär ett papperssnöre eller något annat snyggt snöre eller band några gånger fram och tillbaka och sedan lindar man det hårt med fortsättningen av snöret/bandet. Det blir stabilt och snyggt och man kan knyta fasta en tag i ena änden innan man fäster det hela. Taggen görs i samma stil som korgen, eller så att den bryter av, vilket man föredrar.

Till matvaror kan man gärna stoppa en plast- eller cellofanpåse i korgen. Stoppar man i pennor, kritor eller något annat kan man med fördel slå in med cellofan utanpå istället, och då behöver man kanske inget handtag?

Man måste verkligen inte fylla korgen med hemgjort eller hembakat. Köpta, ätbara saker blir mycket trevligare i en hemgjord förpackning. Och allehanda småsaker inslagna i silkespapper blir också trevligt i en liten "korg". Korgen kan sedan användas som pennförvaring, nyckelförvaring, smyckeförvaring eller liknande.

Här är min variant, fylld med polkagrisbiscotti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar