onsdag 1 augusti 2012

Lavendelsocker

För en tid sedan gjorde jag lavendelsocker. Jag gjorde lite på måfå, med färska lavendelblommor som jag blandade med strösocker. Sen hällde jag upp det i små glasburkar. Och nästan dag satt allt socker ihop i en enda klump. Jag fick hälla tillbaks det i en skål och sen har jag hackat och rört i sockret nästan varje dag för att få bort alla klumpar. Nu tror jag att det är torrt så igår hällde jag åter upp det i små burkar. Det är burkar som det varit tomatsås i och som kommer från "pizza-kit". Perfekt storlek, rymmer två dl vardera. Jag dekorerade med ett lila eller lavendelfärgat tyg, som jag äntligen fick användning för. Och så ett vackert blålila sammetsband som jag köpte bara för att det var upprullat på en trärulle... Och så några färska lavendelkvistar. Kanske borde det bli en etikett på burken också men man ser ju vad den innehåller.

Just nu står burkarna och pryder min hylla i köket, men snart ska det bakas lavendelskorpor. Den ena burken kan få bli en gåbortpresent med receptet på lavendelskorpor skrivet på en vacker lapp. Kanske tillsammans med en påse färdiga skorpor? Vi får väl se!


4 kommentarer:

 1. Du är så otroligt pysslig!! Detta är ju jättefint!! När du använder det i skorporna, plockar du bort blommorna då eller går de att äta? (jag har aldrig gjort detta så det kanske är en dum fråga men då får du ta det! ;O) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har inte gjort skorporna nån gång än. Men blommorna ska gå att äta så man ska inte behöva plocka bort dem. Receptet jag tänker prova kommer från "Rosendals trädgårdscafé". Jag återkommer om de blir goda! /Ica

   Radera
 2. Åh vad spännande, det är ju det receptet som jag tänkte prova. Berätta om det är värt besväret! (skönt att ha någon annan som försökskanin =)

  Den bilden med de två burkarna, saxen och rullen är bara sååå vacker!
  Trevlig helg!
  /S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet!
   Jag gjorde skorporna igår. Ganska goda, men lite underligt med blomsmak i en skorpa, men det doftar sommar och det är nog bara en vanesak. Annars var de bra! Men Polkagrisbiscotti från "Söta saker" kommer nog alltid vara min favoritskorpa! /Ica

   Radera