onsdag 30 maj 2012

Tyger

Häromdagen var jag i Vadstena. Tygaffären hade rea och då går man ju in. Jodå, ett tyg hittade jag på rea. Och köpte två meter. Det tyckte jag var synd att tvätta direkt så jag lade på det på trädgårdsbordet, ofållat, och där ligger det kvar än. Ett underbart tyg med blå rosor som man blir riktigt glad av.

Men sen blev det ju lite mer tyger. Som jag inte alls hade råd med, egentligen, eftersom de inte var på rea. Men jag kunde liksom inte låta bli! Jag har haft en del sybeställningar under våren, främst på marina, "Lexington-inspirerade" saker, kuddar och grytlappar. Så jag har sytt slut på de flesta av mina marina och röd-mönstrade tyger. Därför blev jag så glad när jag hittade dessa. Här hänger de på tork, tvättade och fina och bara väntar på att klippas i och sys av. Det i mitten som ser prickigt ut är rött med vita små hjärtan. Jättegulligt! Just nu väntar jag på att hitta ett rött med vita prickar. Gärna ganska stora prickar. Det har jag massor av fint jag vill sy av. Kolla även klädnyporna! Jag målade dem förra sommaren. De är målade med vanlig hobbyfärg och ljusblå med mönster på ena sidan och röda med mönster på andra sidan. Sen är de lackade ett par gånger. De har hängt ute hela vinterna och de är fortfarande snygga. Det är så mycket roligare att hänga tvätt med vackra klädnypor!
Här är kuddarna jag sytt på beställning till min väninna häromsistens. De ska pryda hennes husvagn men här är det vår soffa som får "stå modell". Jag är riktigt nöjd med dem och skulle nästan vilja ha ett par själv. Just de här är 35x35 cm men de går att sy i vilka storlekar som helst.Här nedanför följer två par grytlappar som jag sytt till min väninna och hennes svärmor.


De nedersta är kopior av några jag sydde till mig själv för ett tag sen. Här ser ni de i mitt kök. Den lilla hyllan målade jag själv för länge sen, i mina favoritfärger blått, vitt och rött.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar