onsdag 11 juli 2012

Blombuketter

Jag älskar att plocka blommor!

Nu är det helt omöjligt att gå på promenad utan att komma hem med en bukett vackra blommor från vägrenen. Det finns de mest fantastiska klöver just nu, och måror, och blåklint i gärdena och... Allt! Och så en massa vackra gräs att komplettera med. Och så kan man ju pilla dit nåt från trädgården också, om vägrenens blommor inte räcker till.

Här är några av den senaste veckans buketter:

 En bukett ängsblommor med Rödklöver (eller vilken sorts klöver det nu egentligen är...), Röllika (som jag alltid trott heter "Rölleka" men i min flora står det "Röllika"), Blåklint och Gulmåra. Några skira grässtrån får komplettera.

En blandbukett med Stora Blåklockor från mammas trädgård, (de växer mitt i grindhålet, mellan asfalten och plattgången, en större och större tuva för varje år, utan jord och näring) Rosa Röllika från vägrenen och så Vitmåra eller Stormåra (har kallat allt Vitmåra förut men i floran såg jag att det fanns olika, detta borde vara Stormåra, men jag är inte säker).

Trädgårdens sista pioner. Små korta i en pytteliten vas. Härligt att plocka in så man kan njuta även av de sista, när busken ser risig och bruntråkig ut. Doftar fortfarande ljuvligt, om än inte lika underbart som de första som slår ut. Då är doften bedövande!


6 kommentarer:

 1. Vilka härliga buketter! Jag måste erkänna att jag trodde också att det hette Rölleka. ;)
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att fler tror som jag. Ha det gott du med! /Ica

   Radera
 2. Det er meget smukke buketter og flotte billeder - Tak for at du viste dem frem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tittar in på min blogg! Vore spännande att höra hur du hittat hit. /Ica

   Radera
  2. Jeg kan ikke huske hvordan men jeg tror at det er gennem en anden norsk blog jeg kender - og jeg har så set at hun følger med i din ;) - Jeg elsker selv blomster men har ingen have eller nogen sted at sætte dem. Derfor synes jeg godt om at se dem på blogge. Dejlig blog du har :D

   jeg forsøger at lave en blog om natur ( linket på mit navn)

   Radera
  3. Trevligt att höra. Jag ska kika in på din blogg vid tillfälle. Alltid roligt att höra kommentarer från läsare/följare. /Ica

   Radera