måndag 2 juli 2012

Min vackra hall

Vi började för snart två år sedan med att renovera vår hall. Vi bor i mitt gamla föräldrahem, en vacker gård på landet, mitt på östgöstaslätten, och har gjort det i nio år nu, jag, mannen och våra tre barn. Vi har inte renoverat jättemycket. Målat om nåt rum och tapetserat nåt, men inga större grejer. Mina föräldrar har haft ganska neutral smak när det gäller tapeter och använt ganska ljusa och trevliga tapeter som funkar idag med.

Men en sak funkade inte - och det var hallen. Ljusgula tapeter mot gulnad furo och mörkbrunt kork-golv. Det var liksom gulbrunt överallt. Panel i taket, furugolv på övervåningen, lackad furu i spalje och räcke vid trappan. Furdörrar. Överallt. Så vi satte till slut igång med att måla taken vita. Och trappräcket vitt. Och trappan och golvet på övervåningen fick bli ljusgrått. På nedervåningen fick vi hjälp av en firma med att lägga in en mörkgrå stenmönstrad plastmatta, som är alldeles underbar!

På övervåningen tapetserade vi med en ljus grå/beige tapet och i trappan och på nedervåningen fick det bli den här underbara stormönstrade svarta och vitblommiga tapeten. Jag älskar den!

Vi är fortfarande inte helt klara med renoveringen. Det saknas en våd vid vår inbyggda bokhylla, eftersom vi inte fått klart hyllan med alla lister än. Vår sovrumsdörr på övervåningen saknar också tapet eftersom vi var osäkra på om det skulle räcka till korrekt mönsterpass även där. Det gör det, men tapeten har inte kommit upp än. Men på det hela taget är det klart och det är så vackert! Precis så som jag ville ha det. Ibland sitter jag i vardagsrumssoffan och tittar ut mot hallen och måste nästan nypa mig i armen för att fatta att det faktiskt är vi som har en så snygg hall! Nästan som i en inredningsblogg...

Här nedan ser ni ett smakprov av det stilleben som just nu är på och runt vårt gamla symaskinsbord i hallen. I bakgrunden i spegeln skymtar en stationsklocka en gång köpt på Rusta. Brickljusstaken är köpt på Rusta nu i vår. Fågelholken och Hustomten kommer från Hantverksgården och de små söta änglarna som pussas kommer från min favoritwebbutik: Sofias Hus. Blomarrangemanget har jag gjort själv för länge sen i en kruka från Blomsterlandet. Hoppas ni gillar min hall, det gör jag.

Välkommen in!


4 kommentarer:

 1. Kanonfint! :)
  Jag har svarat på din fråga om duken i min blogg. ;)

  SvaraRadera
 2. ...och hönan kommer från en loppis i Hackefors ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jättemycket om hönan. Förra sommaren bodde den på trappen. Sen fick den komma in till påsk och sen har den blivit kvar. Sen började den ruva här i korgen... / Ica

   Radera