söndag 1 juli 2012

Barnens dag på Hantverksgården

Idag har jag och barnen varit på världens underbaraste ställe: Hantverksgården. Det ligger bara nån mil härifrån och är ett supermysigt ställe med butik och café i en helt vanlig gammal lada. Idag hade de ordnat "Barnens dag" och då var allt extra mysigt och det bjöds på "Monsterfika", teckningstävling och en massa annat.

Hantverksgården är precis ett sånt ställe som jag själv alltid drömt om att ha, nån gång i framtiden. Men Eva, som driver det här stället, har inte bara låtit det stanna vid en dröm utan hon lever sin dröm, helt och fullt.

Hon skapar egna saker i ull och lin; tomtar, änglar, nallar och annat. Gjuter i betong och gör fantastiska små tavlor med tänkvärda budskap på. Inreder och målar och fixar och donar och allt är så där mysigt och tipp-topp, nästan som en dröm – fast på riktigt!

Allt är snyggt, prydligt och välordnat. Och även om det här är en "livsstilsbutik" som många andra, där man kan hitta delar av samma sortiment på många andra ställen, så har den här butiken helt klart det lilla extra som gör den värd en låååång omväg! Mycket är handgjort i Evas egen design och framförallt är allt så snyggt och smakfullt och genomtänkt!

Själva butiken är inredd lite som ett hem, med en vardagsrumsdel, en liten sovrumsdel och en köksdel. En del av butiken är också utomhus, fast inomhus. Med faluröda väggar, grus på golvet och marknadsstånd, fast under tak i den gamla magasin- eller vagnsliderdelen av ladan.

Man har också vågat satsa på ett fik som ligger en trappa upp, inrett som en blandning mellan vardagsrum och ett gammaldags fik, med fönster ut över en den del av butiken som är ute fast inne, om ni förstår hur jag menar. Smakfullt och mysigt. Och billigt och gott! Under maj-juni har de haft Afternoontea på fredagarna, men tyvärr hann vi aldrig dit för att prova det men jag hoppas det återkommer i höst igen.

Hela Hantverksgården är i alla fall väl värd ett besök och ni kan också följa Eva i hennes blogg här.

Ett litet smakprov från allt fint som vi sett idag:2 kommentarer:

  1. Nämen, jag skrev ju en kommentar här igår. Glömde väl att spara... Jag blir verkligen glad för dina ord!!! :)

    SvaraRadera