torsdag 6 september 2012

Litet hus av papper

För ett tag sedan var vi bjudna på fest och skulle ge bort ett presentkort. Men det är ju rätt så tråkigt att komma med bara ett presentkort så jag kände att jag vill ge något mer och då föll valet på ett kartonghus inspirerat av de "thé-hus" som jag hittat på Sannas Picknickkorg, som för övrigt är en av de trevligaste och mysigaste bloggar jag vet. Sök på "litet hus" eller "Hello Kitty" så hittar du fler varianter hos Sanna.

Huset fyllde jag sen med Lavendelskorpor som jag bakat efter recept från Rosendals Trädgårdscafé och som jag bakade för en tid sedan och använde mitt egna Lavendelsocker i. Lavendelsockret hittar ni här.

Paret som fyllde hade önskat sig ett bidrag till ett ute-spa, genom presentkort på en byggfirma. Vårt bidrag blev en flaska vatten(!). I flaskan hade vi lagt ett litet tomat parfymrör med en hoprullad lapp där det stod "Presentkort, summan och firman". Själva presentkortet fick de senare.

Både flaskan och huset dekorerades på samma sätt med en matchande tag. Här nedan ser ni resultatet.

Att göra hus är ganska enkelt, lite pilligt och väldigt roligt. Man utgår helt enkelt från en rendiskad juice- eller mjölkkartong som man skär till och dekorerar hur mycket eller lite man vill. Jag har använt en juice-kartong från Rynkeby som rymmer 1,75 liter. Sen har jag dekorerat den med papper och blommor som jag hade liggande. Tagen är från ett klädeplagg och var i riktigt tjock kartong i bra storlek och med färdigt hål. Jag limmade på papper på både fram- och baksida och sen lite dekorationer. En vit ruta att skriva på limmades på baksidan av taggen. Scrapbookpapper eller presentpapper eller vad man nu vill går att använda. Även tyg, om man känner för det. En kanonbra värdinnegåva att fylla med thé, praliner, lösgodis, kakor eller något annat, hemgjort eller köpt allt efter vad man känner för.3 kommentarer:

 1. Vad fint! Nu blev jag pysselsugen. Måste fixa någon form av pysselhörna här hemma fast vi har trångt. Att ha pysslet i kartonger längst in i garderoben är liksom inte så praktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är välgörande att pyssla. Jag har hittills hållit det mesta av mitt material för mig själv eftersom jag tyckt att barnen varit för små. Både för att hålla ordning och vara rädda om sakerna. Men de är ju rätt stora nu och vi gör en del saker tillsammans (och de är ändå alltid och river bland mina grejer) så jag lutar mer och mer åt att utöka min pysselhörna och göra den mer överskådlig med bättre förvaring och fler sittplatser så vi kan vara mer kreativa tillsammans. /Ica

   Radera
 2. Oj va fint! Vilken present! Riktigt rolig idé!
  Svar på din fråga om decoupaglacket: Det stämmer precis, porcelaine 150 heter det, eller pastellmedium blankt som Panduro kallar det och det härdas i ugn. Vilken koll du har!
  /Maria

  SvaraRadera