måndag 22 juli 2013

60-års kalas

Här om sistens var vi på ett fantastiskt 60-års kalas. En släkting till min man som firade sin 60-års dag lite i förskott, tillsammans med en väninna.

De bor i paradiset på jorden! En glänta i skogen någon mil utanför Uppsala. Ett litet torp, pietetsfullt renoverat och tillbyggt på ett väldigt smakfullt sätt. Tyvärr har jag inga bilder inifrån, men ni får ta mitt ord på att det är helt fantastiskt på alla sätt: detaljer i gammal stil, ett riktigt lantkök, träpaneler, tapeter med gamla motiv, gammaldags svarta strömbrytare och vägguttag, knoppbrädor med handskruna krokar, fotogenlampor, osv. Men naturligtvis med modern komfort, för här bor man året om. Bredbandet och alla kablar finns, men syns inte så mycket. Platt-tvn dols bakom en dörr när den inte används, osv. Torpet är via en smalare "gång" tillbyggd med en rejäl och rymlig storstuga som är öppen upp i nock. Det enda som "stör" är väl solfångarna på taket, men man måste ju tänka praktiskt också!

Överallt utomhus prunkar det fantastiska rosor och alla små hus och bodar är vackert målade i falurött, guldockra och kimröksgrått. (Om jag minns namnen rätt). Till och med hönshuset är lika vackert.

Här kommer lite vyer från torpet, gläntan och festplatsen. Samt lite av makens leksaker som vi hade med oss till festen. (Hoppborg, sumodräkter och vattenzorb.)

En härlig dag som hade något för alla åldrar: god mat och dryck, bad, lek, sång, musik och lite dans.

"Lillstugan" i motljus. En gäststuga där vi huserade.

Lillstugans uteplats med skogen i bakgrunden.

Vy ner mot "festplatsen" med grönsakslanden i förgrunden. Vackert med staketet och praktiskt så inte höns och andra djur springer rakt in.

Själva torpet med äpple- och körsbärsträd i förgrunden som ger skön skugga till uteplatsen.

Ytterligare en bild på torpet med vidunderligt vackra "Flammetanz-rosor" vars blomning var bland det rikligaste jag sett. Framförallt med tanke på ursprunglig jordmån och annat. Till höger är en riktig äng med många olika arter.

"Logen" med förråd och utedass. I slänten blommar säkert femtio olika rosor och lite andra blommor.

Här syns den tillbyggda delen på torpet. Med förbindelsegången som innehåller en korridor med badrum och förråd/walk-in-closet. Och ett vackert och praktiskt växthus där det odlas en hel del.

Uteplatsen framför torpet med skön skugga under träden. I bakgrunden syns en liten förrådsbod med jordkällare under.

Hönshuset bakom potatislandet.
Festplatsen med tältet där alla 130 gästerna fick plats att sitta.

Tack Anna för en fantastisk dag och kväll och för att vi som vanligt fick tillbringa några sommardagar i ert sommarparadis!

Här nedanför följer några "leksaksbilder".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar