tisdag 2 juli 2013

Snöstorm i juni?

I lördags, den 29 juni, var jag och mina barn en sväng till Hantverksgården i Ledberg, en mil hemifrån ungefär. Där hade de Barnens dag vilket brukar vara väldigt trevligt. Tyvärr lämnade vädret en del övrigt att önska: Ösregn och utomhusaktiviteter går inte så bra ihop.

Nåja, trots att alla var genomblöta genomfördes både tipspromenad och marshmallowsgrillning och lite annat. Och därefter satte vi oss i bilen och fortsatte till Gamla Linköping där det var Hantverksmarknad och sen beslkte vi Cloetta-boden för inköp av lördagsgodis. Lite regn drabbade oss på hemvägen, men då var vi i bilen så det gick ju bra!

Men när vi kommer hem ligger det SNÖ längs med ladugården och alla andra husväggar. I juni? Skumt. Vid närmare eftertanke var det ju naturligtvis inte snö utan hagel, i stora drivor. Och vi kom ju hem en bra stund efter hagelskuren så jag undrar hur mycket det var som kom egentligen? Och hur det kändes? Det som låg kvar var nämligen i storlek som gröna ärtor, ungefär. Hoppas alla höll sig inomhus...

Ja, så här kan det se ut i södra Sverige den 29 juni. Svensk sommar när den är som bäst!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar