fredag 29 juni 2012

Decoupage

I perioder gör jag mycket decoupage. Då siter jag framför tv:n och klipper olika motiv som jag samlar i en plåtburk. Sen målar jag ett gäng saker och sen klistar och lackar jag när andan faller på. Det är skönt att ha en massa färdiga klipp att välja på, när inspirationen och skaparlusten kommer.

Nu är det ett tag sen jag gjorde nåt decoupage, men snart är det dags igen! Det är ett väldigt tacksamt pyssel, efetrsom det ger ett proffsigt resultat utan att man behöver kunna teckna och måla själv. Men lite kreativitet och öga för komposition kräver det väl ändå.

Här är en del från min röda hylla i butiken. Motiven kommer från en av de första "Tilda-serierna" från Panduro. Burkarna är från början gamla russinburkar. Jag älskar återanvändning och att hitta nya användningsområden till gamla saker. Det är liksom själva tanken med Nytt&Nött!

Alla sakerna är till salu.


4 kommentarer:

 1. Så fint skapat!!

  Angående bilden i min blogg så ska jag erkänna att det blev en hel del bilder på detta men denna är nog bland de första faktiskt! Men den blev inte riktigt som jag tänkt mig men jag gillar den ändå! :O))

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och potpurri bilden är verkligen underbar. Den och många andra som du tagit. Nån dag ska du få fota mer åt mig, det lovar jag. Jag ska bara hitta nåt passande först. / Ica

   Radera
 2. De blev verkligen jättefina! :)

  SvaraRadera