söndag 30 juni 2013

Fläder- och citrondricka

Så, då är sommarens andra saftning klar. Fläder- och Citrondricka är underbart friskt och gott. Och står du i begrepp att åka på semester och inte hinner vänta tills saften stått klart (3-5 dygn) så går det utmärkt att plocka en sats blommor (ca 40 st, i mitt recept) och stoppa i en plastpåse i frysen. Sen går det att göra saft när som helst när lusten faller på!

När det gäller saftningen ligger jag lite efter i schemat. Jag hade trott att jag skulle hunnit med både Rabarber- och citrondricka och Svartvinbärsbladssaft vid det här laget, men så har det inte blivit. De är ju heller inte "tidsbegränsade" och snart är det semester på riktigt, så det hinns nog med.

Här är lite bilder från tillverkningen och det färdiga resultatet. Flaskorna står på hyllan som nu är på plats ovanför panelen i köket. Inte riktigt klart än, men det närmar sig!

  
 
1 kommentar:

  1. Tack för tipset att frysa blommorna för ett senare tillfälle! Hade ingen aning om att det gick! Det ska jag nog prova! Jag har också gjort flädersaft och ska göra en ny sats i morgon! Men min saft tar bara en dag....räcker gott för mig! Jag skulle inte stå med en saft som tar 3 dygn! Provade den första året men detta recept är godare och framför allt mycket smidigare! :O))

    MEN...jag har minsann inte sådär fina etiketter på mina flaskor! Det gör mig lite avis! ;O)

    SvaraRadera