måndag 17 juni 2013

Kycklingar på grönbete

Jag har ju lovat att visa lite fler bilder på våra kycklingar - och här kommer de äntligen! De har varit inne nästan hela tiden fram till nu, och det har varit svårt att ta bra bilder inne i hönshuset. Det är lite för mörkt och de har mest suttit i bur därinne och då blir det heller inte så bra bilder. Hörnorna är inte så glada på varann utan anfaller gärna varandra och därför törs vi ännu inte ha dem lösa utan uppsikt. Man vill ju inte att en liten kyckling ska komma i kläm och råka illa ut.

Men utomhus i solskenet går det bra. De har tagit sina första sandbad idag och alla tyckte att det var jätteskönt. Bäst är det under björnbärsbusken, mot söderväggen, där ogräset (och gräset) är ganska glest så jorden är bar. Varmt och gott är det där!

De är ungefär tre veckor gamla nu och så här fina:
Den ljusa hönan heter "Madicken" och det är hon som har fem kycklingar, men alla fem gick inte att fånga på bild. Det här är min dotter Signes helt egna höna och kycklingar, köpta för egna pengar. Det är renrasiga Dvärgcochin.

Den svarta hönan heter "Kråkan" och är hela familjens. Hon har ruvat fram en kyckling själv, lilla Ester (= Ettan) och det är den som står på hennes rygg. Pappan är Maran och gråsvartspräcklig (eller Gökfärgad, tror jag det heter). Den andra svarta kycklingen är en renrasig Maran av samma färg och är betydligt större. Den växer jättefort. Den brunspräckliga vet jag inte vad det är för ras. Båda de två är köpta.

Det är härligt och spännande med kycklingar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar