onsdag 19 juni 2013

Veckans blombuketter

Snart midsommar och det blommar så det står härliga till i rabatterna. Men tyvärr inte vägrenarna längre. Hos oss har de egenheten att slå alla vägrenar så där en vecka innan midsommar. Precis när klövern och hundkexet börjat blomma, och lagom tills man vill plocka och göra kransar och buketter. Men det kommer nytt så småningom.

Här bjuder jag på två sommarbuketter. Försommarblommorna har snart gjort sitt och lämnar plats för en större variation av blomsterprakt. Men än hänger blåklint och prästkragar med.

Första bilden är från köket, där de flesta buketterna hamnar. Det är alltid trevligt att ha en bukett på köksbordet. Och där kommer man också ihåg att fylla på vatten och plocka bort visset så blombuketten kan överleva lite längre. Här finns Blåklint, Prästkragar, Praktlysing och ett namnlöst Prydnadsgräs. I en vacker gammal loppisvas. Vaser är perfekt att fynda på loppisar och i "antikaffärer". De behöver inte kosta många tior. Bäst är halvsmå vaser med "midja". Där står blommorna bäst. Den blå här är ca 15 cm hög. Den nedan ca 10 och den är nästan lite för liten.

Den här buketten har hamnat på symaskinsbordet i hallen. I hallen är det också trevligt att ha färska blommor. Så man får nåt fint att vila ögonen på direkt när man kommer in. Den här lilla ovala silverbrickan är också ett loppisfynd, och den kommer ni att få se mycket av. Jag har upptäckt hur trevligt det är att göra små arrangemang på brickor och just den ovala formen passar extra bra. I den här buketten, som har fått lite "giftiga" färger på bilden av någon anledning, finns Blåklint, Prästkragar och en kraftigt lila/cerise Färgtistel. Som nästan ser blå ut på bilden. Ljusen kommer från Mio, köpta på rea förra året. Ängeln är från Hantverksgården i Ledberg och i betong med vingar av filt och hår av garn. Och en gloria av metalltråd.
4 kommentarer:

 1. Så härliga blombuketter, det är en ljuvlig tid vi har nu. Vi får passa på att njuta allt som går och plocka många vilda blommor.
  Önskar dig en fin midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag njuter ofta och gärna av din blogg, Kerstin. Du tar så underbara bilder. Glad midsommar till dig också! / Ica

   Radera
 2. Oj vilken mysig inspirerande blogg du har! Här kommer jag absolut kika in fler ggr.. =)

  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Din blogg var ju också väldigt trevlig. Höns kan jag verkligen rekommendera, det är jätteroligt och man lär sig nåt nytt hela tiden. Vilken fin blogglista du har, en stor ära att få vara med där. Jag ska klicka mig runt i den nån dag när jag har tid för där verkar finnas mycket trevligt helt i min smak! Får man fråga hur du hittade hit? Det är alltid spännande att veta. Och välkommen åter! / Ica

   Radera