lördag 1 juni 2013

Kärleksmums

Förra helgen var det marknad i Tjällmo och min äldsta dotter skulle stå och sälja kakor med sin klass, till förmån för nians kommande skolresa.

Så då hjälptes vi åt att baka en del. Det blev sirapssnittar/kolakakor och Kärleksmums. Som lades på röd- och vitprickiga papptallrikar, fick ett litet prickigt tårtpapper som mellanlägg och packades i cellofan. Sen fick de etiketter av papper som vi dekorerade och knöt fast med rödvitrandiga snören. Jättefint blev det!

Receptet till kärleksmumsen (eller Snoddas, som de också kan kallas) är hämtat från den klassiska bakboken "Sju sorters kakor". Ibland behövs det ingen annan...

Etiketterna klippte vi till av ett naturfärgat präglat tjockt papper (Tre Kronor Elfenben) och dekorerade med blommor som vi stansat i två olika storlekar. Sätt samman två stora och två små med en brad genom ett hål som görs med håltång i både blommorna och kortet. Dekorera sedan med Washitejp eller annan papperstejp och skriv lite snyggt med en matchande penna (innehållsförteckning på baksidan, bra för allergiker), så har du bra presenter om du nu inte ska sälja dina bakverk på marknad. Kanske en bra fröken-present så här i skolavslutningstider?Kolakakorna / Sirapssnittarna hann jag inte ta kort på men de fick liknande förpackning och dekor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar