onsdag 12 juni 2013

Skolavslutning

Så var det dags för skolavslutning igen.

Vi har alltid vår på kvällen, vilket är en trevlig tradition eftersom de flesta föräldrar då kan vara med. Oftast är den i kyrkan, som ligger mitt emot skolan, och också det är trevlig tradition, tycker jag.

Efter avslutningen har vi alltid tårtkalas. Alla som vill bakar en tårta och tar med sig och det blir alltid så det räcker och blir över. I år var det dukat ett rejält långbord med färgglada pappersdukar och lite blommor som barnen hade plockat. Och så fullt med tårtor på detta. Fantastiskt!

Och över allt strålade solen från en klarblå himmel. Det kunde inte varit bättre.

Till sonens sorg slutar hans fröken, efter bara en termin. Och till råga på allt slutar en av de bästa fritidsfröknarna också. Så trots klassinsamling till presenter ville han uppvakta med något eget och han har planerat att han ville plocka blommor.

Då passade det utmärkt att en väninna kom över med lite små korgar i porslin häromdagen. De blev perfekta till små blomsterarrangemang från en som slutar första klass. Först hade jag satt oasis i, men det var svårt att täcka den med tillräckligt mycket blommor för att den inte skulle synas. Så vi bestämde oss för att skippa den och bara trycka ner en massa blommor i "korgen" istället.

Etiketterna är från en Tilda-serie, och så har vi klistrat lite klipp från en annan Tilda-serie ovanpå och inuti, med distanskuddar. Korten fick han sen skriva själv. Vilket inte var så populärt eftersom det var svårt att få det så snyggt som han ville, med en bred tuschpenna. Det blev fint ändå!

Och Prästkragar och Blåklint, det är väl få saker som är så somrigt som det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar