tisdag 18 juni 2013

Studentpresenter

Förra veckan var det dags för studentuppvaktningar. Ena kusinen tog student i Solna redan den 5 juni, men då hade vi inte möjlighet att vara med. Och i fredags, den 14 juni, tog en annan kusin studenten i Norrköping. Och då träffade vi hela tjocka släkten, så då blev det dubbeluppvaktning.

Jag hade köpt finfina silversmycken av min favoritsilversmed, Magnus Unosson, som bor här i Klockrike. En fantastiskt duktig kille som inte hållt på så många år men som gör jättefina grejer. Till riktigt bra priser. Där prutar man inte, utan betalar gärna lite mer än det står på prislappen. Dessvärre glömde jag fota själva smyckena. Men här kommer i alla fall lite bilder på förpackningarna.Simons förpackning är gjord av en glasskartong från en Magnum glass, som jag sprättade upp och vek ut och limmade på ett mönstrat papper på. Sen skar jag rent runt om och vek och limmade ihop den igen. Siden bandet är fastlimmat och en lös etikett knöts på. Sen klistrade jag på två rektanglar i ett annat mönstrat papper och ovanpå "STUDENT" och "2013" med lösa bitar fastsatta med distanskuddar. Och till slut två små dalahästar som dekoration. Inuti locket sitter en liten etikett med "Simon" på. Och så ett matchande grönt silkespapper som veks upp och dolde två vackra armlänkar. Den ena i rent silver och den andra i silver och gummi. Ursnygga! (Alla papper och dekorationer kommer från Tilda / Panduro.)Linneas förpackning är gjord av en gammal mjölkkartong (rendiskad!) som är avskuren och klädd med olika vackra papper. Och så lite lösa dekorationer, bl a en blomma av papper/plast, fastsatt med en brad. Handtaget är ett papperssnöre lagt dubbelt och sen hårt lindat runt sig självt. Och en liten etikett hängande i ena änden. I en tuss silkespapper och ovanpå det en tuss till, som innehåller själva presenten, som var en vacker armlänk och en berlock i rent silver. Vackert, men tyvärr inte på bild. Kortet är i samma serie som papprena till förpackningen och är från Tilda / Panduro. En del limmat direkt och en del motiv satta med distanskuddar, för att skapa lite variation.


1 kommentar:

  1. Jag ber om ursäkt att färgerna blir lite galna i min blogg. Jag har inte haft de här problemen tidigare i samma utsträckningm utan det har börjat nu under våren. Jag tar kort med samma kamera och behandlar bilderna på ungefär samma sätt. Och de ser okej ut, tills jag publicerar inlägget. Jag hoppas att det inte ser lika illa ut för er, men risken är stor att det gör det. Det som är fel är färgerna, som blir lite neon-aktiga, framför allt slår tonen av cyan igenom i de flesta korten. Jag jobbar på att lösa problemet framöver. Hav tålamod! / Ica

    SvaraRadera