lördag 15 juni 2013

Uteplatsen

Vi har en altan i sydvästläge. Soligt och bra läge, kan tyckas. Men det blir ju så varmt!

Vi har försökt med segeltak, men det täcker bara en del och så sjunker solen och då skuggar det inte ändå. Vi har försökt med parasoller, men hur det än är så glömmer man att fälla ner dem och eftersom det typ alltid blåser "storm" här på slätten så blåser de sönder ganska snart. Så de senaste åren har vi kört utan "solskydd" på altanen.

Men vi har ett naturligt solskydd precis bredvid, ett stort äppleträd. Därunder står det en klassisk gammal vit trädgårdsmöbel. Ärvd efter min mammas morföräldrar. Stora, rejäla karmstolar och ett runt bord. I desperat behov av ommålning... Där är det ljuvligt att sitta när solen skiner för starkt. Inget är så härligt som ett alldeles för stort gammalt äppleträd där solens strålar silas ner genom lövverket.


Uteplatsen sedd från skuggan under äppleträdet. Den vita trädgårdsmöbeln står till höger om bilden.


En av sommarens första buketter. Fördelen med högt, oklippt gräs är att bellisen/tusenskönan växer sig så hög att den går att ha i vanlig vas... Vasen är en gammal klassiker: Alvar Altos Savoy-vas i ministorlek. Bra på uteplatsen då den står stadigt och inte blåser omkull så lätt! Övriga blommor i vasen är Blåklint (kraftig, perenn trädgårdsvariant) och Akleja, samt lite outslagna Kirskålsblommor som utfyllnad.Ett av säsongens första fika ute, med hemgjord rabarberpaj och vaniljsås. Mums!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar