tisdag 21 maj 2013

Den blomstertid nu kommer

Nu är den äntligen här! Tiden då man kan frossa i blommor. Ja, frossa är kanske inte rätt uttryck så länge det bara gällde de små vårblommorna, som har så korta stjälkar att det knappt känns lönt att plocka in dem. Men de är oftast så många att man kan plocka små buketter och ställa på alla möjliga ställen. Perfekt att använda små äggkoppar eller snapsglas till detta. Jag har några som aldrig används till annat än vårblommor och det är en kär tradition när man äntligen får fylla dem med scilla, vårlök, violer och annat och placera ut i hela huset. Med fördel lite högre upp på bord och hyllor så man kommer riktigt nära. Kanske en bukett violer på nattduksbordet vore något till nästa vår?

På bilderna nedan syns från vänster Porslinshyacint, Scilla och Vårstjärna. Tror att alla tillhör släktet Scilla, men är inte helt hundra på detta. Kanske nån läsare som vet?

På sista bilden skymtar också den nyfikna katten Noel, som funnit sig väl tillrätta i familjen och vill vara med överallt. Även på bordet...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar