torsdag 23 maj 2013

Rabarberkaka

Årets första skörd av rabarber är gjord. Och visst är det något speciellt med de där första? Likadant om det är smultron, jordgubbar, potatis, morötter eller hallon. Vad man än skördar för första gången smakar det lika gott! Men rabarbern är nog ändå alldeles speciell. Den är ju det allra första man kan skörda på våren, om man undantar nässlorna. Och Jordärtsskockorna som står kvar sen i höstas och fortfarande kan skördas.

Fick ett recept av Sara i hennes blogg, som jag bara var tvungen att prova. Du hittar det här. Enkelt att göra, lite roligt att grädda det i en stekpanna. Och ljuvligt gott!

Vi avnjöt den med vaniljsås till, men jag tror att en god vaniljglass hade funkat minst lika bra. Väl värd att prova!





































2 kommentarer:

  1. Och ursprungsreceptet kommer från Karin Burman, iaf det jag har :)

    SvaraRadera