onsdag 22 maj 2013

Försommar

Försommaren kom snabbt i år. Nästan samtidigt som våren. Man blir lika överraskad varje år, men i år tror jag det var kortare vår än vanligt.

Gullvivor och förgätmigej blommar samtidigt med Scilla och blåsippor. Och Blåklinten i rabatterna har stora, svällande knoppar, på väg att spricka ut.

Här är veckan bukett, placerad på en liten silverbricka på mitt älskade symaskinsbord i hallen. Det är en sån lycka att få ha en hel möbel att arrangera stillében på, inte till nån nytta alls, annat än till lyst!

Här hittar du ett annat inlägg med bilder från hallen, ifall du glömt hur den ser ut. Men symaskinsbordet byter ofta skepnad. Det är där årstider och högtider växlar oftast och snabbast. Ett tacksamt ställe att pynta eftersom man går förbi det så ofta och det är det första man får i blickfånget när man kliver in hos oss. Om man orkar lyfta blicken förbi alla skor och dammråttor...

På bilden syns Porslinshyacint och Vildtulpaner, tillsammans med Förgätmigej och Gullviva. En bukett som jag inte vet om den ska klassas som "Vårbukett" eller "Försommarbukett" och det gör inget. Vackert är det i vilket fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar