måndag 4 juni 2012

Att-göra-lista

I går hade jag en lång "Att-göra"-lista. Jag brukar oftast inte ha det men ibland är det skönt att ha det, när man har mycket man behöver få gjort. Och ett bra tips för att få känna sig riktigt produktiv är att även skriva upp sånt som man alltid brukar göra, som t ex att göra frukost, plocka ur diskmaskinen och liknande, bara för att få nöjet att stryka en massa sen när man har gjort det.
Och skulle det vara så att man råkar göra nåt som inte stod på listan - ja då för man bara upp det i efterhand, och stryker det - och vips! så har man gjort en sak till...
Jag lyckades göra allt som stod på listan (+lite till) förutom en maskin tvätt. Men jag hade varit så finurlig att jag skrivit "tvätta" och "hänga tvätt" tre gånger. Alltså fick jag ju ändå stryka två av dem. Hade jag bara skrivit "tvätta" en gång hade jag ju inte kunnat stryka det alls, för då hade jag ju inte varit klar nu. Smart va? Allt för att få känna sig duktig. Det är bra för självkänslan.

En av de "större" sakerna jag gjorde igår var att koka marmelad. Det är nåt visst med att sylta och safta själv. Jag hade plockat en massa rabarber och tinat en påse jordgubbar ur frysen. Så det blev ett par burkar "Jordgubbs- & rabarbermarmelad". Sen hade jag ändå en massa rabarber över så det fick bli en sats med "Hallon- & rabarbermarmelad" också. Jag brukar göra nåt mellanting mellan sylt och marmelad, tjockare som marmelad men med mindre socker, så att den går att använda både till pankakor, gröt och på macka.

Så nu har jag i alla fall ett par vackra och frestande burkar med marmelad i mitt skafferi. Fler lär det bli. Säsongen har ju bara börjat!
2 kommentarer:

 1. Vilka fina etiketter!!! Såna skulle jag med vilja ha, fast med Ekliden förstås då. ;)
  Kan man beställa såna av dig, kostar vad i så fall? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man kan få hjälp med egna etiketter!
   Om man mejlar mig en A4-pdf som man gjort färdig själv, i färg eller svartvitt, vilket man vill, med 8 mm marginaler, tar jag 20 kronor för att skriva ut den på självhäftande papper. Porto tillkommer om det ska skickas. Men det behöver jag ju inte göra till dig! Om du vill att jag ska använda min mall och ändra till Ekliden tar jag 50 kronor per A4. Vill du att jag ska göra en helt egen med egna mått kan det kanske bli 100 kronor per A4, men ska det vara fler än ett A4 blir de naturligtvis billigare per styck. De här är 60x60mm och då ryms det 9 stycken + 8 runda till locket som är ca 45 mm i diameter.
   Till saftflaskorna gjorde jag 60x80 och ca 60x40 till baksidan med innehåll. Där har jag 6 st av vardera på ett ark. De finns på bild här: https://www.facebook.com/pages/Nytt-N%C3%B6tt/269727656396636#!/photo.php?fbid=388677501168317&set=a.269744573061611.60308.269727656396636&type=1&theater
   Maila mig på info@noteria.se om ni vill beställa etiketter eller har fler frågor om trycksaker. / Ica

   Radera