måndag 18 juni 2012

Karlstad och Gladiatorerna

I helgen var vi på en liten minisemester till Karlstad. Vi bodde på ett ganska ordinärt Scandichotell, dvs rummen var ju så där stereotypa som de brukar vara men vi sov gott och det var en underbar hotellfrukost med mycket att välja på och små wienerbröd till efterrätt, precis som det ska vara! Vid frukosten dök hotellets egen maskot Sigge upp.

Alla barn som ville fick frukt och ballonger och naturligtvis var det nåt barn som började illtjuta av ren förskräckelse. Dock inte nåt av våra barn. När de är 7, 10 och 13 bör de klara av en hårig igelkott i vuxenstorlek...

Sen bar det av till Löfbergs Lila Arena för semesterns höjdpunkt: Inspelningen av Gladiatorerna, som är framförallt sonens favoritprogram.

Det var spännande att vara med om en TV-inspelning och kunna se hur de riggar och riggar om och hur de sporrar publiken att delta aktivt med hejarop, busvisslingar, applåder och liknande, allt för att ge så bra känsla i TV som möjligt. Men det var ganska svårt att inte ryckas med, för det blir en otrolig känsla när man sitter där och hejar och ser de stora Gladiatorerna på riktigt.

I en paus lyckades de också få autografer av Wolf, Hyper och Kitzune. Kanske inte barnens stora favorit-gladiatorer men bättre att ha fått deras autografer än inga alls. De ska stolt visas upp på fritids idag.

Själv tyckte jag att det mest spännande var att se hur de skulle få till de olika tävlingsgrenarna och vilken rekvisita som byggdes om och användes till flera grenar. Det krävdes nog ett helt gäng ingejörer (eller hemmafruar!) för att planera och få ihop allt det där. Det var ett skickligt gäng som byggde, rev och möblerade om.

Helt klart spännande att få en liten inblick i hur en tv-produktion går till. Alla kameror, alla klipp, alla omtagningar, osv. Och hur mycket folk som rör sig runt området utanför bild. Hur kaotiskt det kan te sig fast det ser helt lugnt ut i rutan sen. Och ändå fick vi ju inte se nåt av alla dem som finns bakom; i tv-buss och på produktionsbolag med klippning och redigering och allt det som kommer efteråt.

Här nedan följer en liten bildkavalkad från inspelningen. Det börjar med den tomma banan precis innan starten av inspelningen, fortsätter med två olika tävlingsgrenar, sen hinderbanan precis innan tjejernas start i det som var semifinal nr 2 och sen avslutningsscenen där alla gladiatorer och de tävlande är på plats.

Ett minne som kommer stanna kvar ett tag hos oss alla!

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar